Weekthema 24: Diep in de zee (juf Ilse)

MAART 2017

WEEK 24: DIEP IN DE ZEE.

WIE HEEFT ER EEN CD MET ONDERWATERMUZIEK OF WALVISGELUIDEN???

HEB JE MOOIE SPECIALE SCHELPEN,DAN MAG JE DIE MAANDAG MEEBRENGEN. (naam erop aub)

WE ZOEKEN ENKELE GROTE DOZEN OM EEN DUIKBOOT TE KNUTSELEN IN DE BEWEEGHOEK.

MAANDAG: We gaan eerst onze taakjes wisselen en de verteltassen. Daarna turnen met meester Sanna. Na de speeltijd en de picknick vertelt de juf het verhaal van Dokter Diederik, diepzeedokter, en dan stellen we de ontdekdoos voor van drijven en zinken, we mogen daar de hele week mee experimenteren. Na de middag leren we het liedje van 7 kleine visjes die zwemmen naar de zee. We luisteren nog een keer naar het verhaaltje van de diepzeedokter en dan gaan we naar huis.

DINSDAG: We gaan allerlei schelpen waarnemen. Daarna gaan we grote schelpen schilderen en versieren met glitters. Na de speeltijd tellen we visjes en kleuren we een zeester met wasco en knippen ze uit. Na de middag herhalen we ons liedje met instrumentenbegeleiding door onszelf en werken we verder aan onze taakjes. Voor we naar huis gaan leren we een dansje op K3’s ” Lief klein visje in een zee van blauw”.

WOENSDAG: We gaan het verhaal van Dokter Diederick naspelen in de klas. we knippen en kleven een haai , Na de speeltijd en picknick werken en spelen we verder en sluiten af met een zeedierenmemory

DONDERDAG: We spelen een telspel met de poten van de octopus en daarna knippen en kleven we een octopus. We zoeken ook dezelfde vissen en kleuren ze in de juiste kleur. Na de speeltijd kijken we in boekjes en vertellen over een zelfgekozen zeedier en maken we er een ontdekboekje van. Na de middag improviseren we op onderwatermuziek. We sluiten af met het dansje van dinsdag.

VRIJDAG:  We gaan eerst turnen bij meester Dimitri. Na het onthaal vertellen we hoe we ons voelen adhv de gevoelensmeter. Na de speeltijd spelen we nog eens de zeedierenmemory en gaan we een kwal schilderen. We zoeken de vissen met dezelfde cijfertjes en geven ze de juiste kleur. Na de middag werken we alles af. Na een kort verhaaltje gaan we naar huis.

Prettig weekend