weekthema 20 Het heelal (juf Ilse)

JANUARI – FEBRUARI 2017

WEEK 20: HET HEELAL

JE MAG TEGEN WOENSDAG EEN KARTONNEN CIRKEL MEEGEVEN MET UW KLEUTER, DE GROOTTE VAN EEN (grote) TAART. LIEFST ZONDER TEKST EROP,

 TEGEN MAANDAG EEN ZAKLAMP/FIETSLICHT/ ENZ… DIE WERKT, EEN FRISBEE,DANK U! (naam erop aub).

MAANDAG: We starten met het wisselen de taakjes en voeren ze uit. We gaan turnen met  meester Sanne. Dan vertelt de juf een verhaaltje van Laura en haar ster en daarna tekenen we Laura, juf kleeft er een mooie ster bij. Na de middag spelen we een  ruimtematrix  en sluiten we de dag af met het dramatiseren van het versje: kleine Kobe liep op straat.

DINSDAG: : We leren een versje over een astronaut die naar de maan gaat. Daarna kleven we een astronaut met allerlei vormen (cirkels en rechthoeken) op de maan en we spelen in een donkere ontdekhoek met lichtjes en lantaarns. We houden een kringgesprek over de stand van de zon en de maan en de sterren. Na de middag onderzoeken we het vreemde voorwerp en eindigen met een dansje.

WOENSDAG: Juf speelt poppenkast met de zon, de maan en de sterren. Daarna knippen en kleven we een ster en de maan en kleuren we de grote sterren geel en de kleine sterren blauw. Buiten mogen we met frisbees gooien.

DONDERDAG: Vandaag gaan we prentlezen over de ruimte met kleeffiguren van de planeten op het bord. Daarna knutselen we een raket of ufo. Na de speeltijd knutselen we verder kleven sterren van klein naar groot. Na de middag spelen we een zoekspel met koud en warm. We eindigen met een verhaaltje uit de ruimtebibliotheek. 

VRIJDAG:  We gaan turnen met meester Dimitri en versieren onze raket of ufo met sterretjes.. We beschilderen een kartonnen cirkel (planeet) naar eigen smaak en kleven er een astronaut op.  Na de middag vertellen we over onze gevoelens. We eindigen met een dansje.

Een sprankelend weekend gewenst.