Weekbrief 22: Indianen (juf ilse)

FEBRUARI 2017

WEEK 22: INDIANEN

OP DONDERDAG MAG JE VERKLEED ALS INDIAAN NAAR SCHOOL KOMEN. VAN EEN T-SHIRT VAN MAMA OF PAPA KAN JE SAMEN MET JE KLEUTER EEN LEUK INDIANENPAKJE MAKEN DOOR HEM MET STIFTEN TE VERSIEREN EN FRANJES AAN TE KNIPPEN. EEN INDIANENTOOI MAKEN WE ZELF.

WIE HEEFT ER PRENTEN, BOEKEN, MUZIEK, FILMS, ATTRIBUTEN E.D OVER INDIANEN. SCHRIJF ER DE NAAM VAN UW KLEUTER OP A.U.B.

MAANDAG: We starten met het wisselen van de taakjes en daarna gaan we turnen met meester Sanne.  Na de speeltijd en picknick gaan we indianen en hun attributen waarnemen en maken we een indianentooi met een patroon van driehoeken. We sluiten af met een indianendansdansje. De wigwam wordt in de beweeghoek gezet en dient als instrumenten oefenplaats. Onze poppenhoek veranderd in een tipi. 

DINSDAG: We starten met een pluimentelspel. Daarna maken we deze oefening individueel aan de werktafel. Na de speeltijd werken we verder aan onze indianentooi en zoeken voor onszelf een passende indianennaam. Na de middag leren we het indianenliedje “tijajaho”. Voor we naar huis gaan vertelt juf een verhaaltje.

WOESDAG: Vandaag verkleedt Jan Klaassen zich als indiaan en jaagt iedereen de stuipen op het lijf in de poppenkast. Daarna gaan we schilderen met pluimen. We sluiten af met een teldominospel.

DONDERDAG: Vandaag mag je je VERKLEDEN ALS INDIAAN. Ga a.u.b. niets kopen als je niets in huis hebt, maar wees samen met je kind creatief en knutsel ev. zelf iets in elkaar met een oude T-shirt die je vol tekent met strepen, bolletjes enz… We nemen indianenkledij waar en schilderen onszelf in indiaan, op ons gezicht. We rijgen een mooie indianenketting en spelen een tegenstellingenspel. We sluiten af met een rijmspel.

VRIJDAG: We gaan eerst turnen met meester Dimitri.  Daarna is er het onthaal en picknick. Na de speeltijd spelen we een dominospel uit de klas en versieren we onze eigen foto met pluimen zodat we op een indiaan lijken.. Na de middag verkleden we ons met onze indianenattributen en dansen we de regendans. We eindigen met de gevoelenskring

ZATERDAG GROOT CARNAVALBAL BIJ ONS IN DE REFTER VERGEET NIET TE KOMEN, PRET GEGARANDEERD. VAN 14.00 TOT 17.OO TOT DAN,  DE JUF!!!