Weekbrief 13 Sinterklaas (juf Ilse)

DECEMBER 2016

WEEK 13: SINTERKLAAS

ER ZIJN WEER KALENDERS MET ONZE LIEFSTE KLEUTERS TE KOOP VOOR 7 EURO. (geef de centjes mee in een gesloten omslag met naam erop).

VOOR MAANDAG: U MAG PLAKBAND MEEGEVEN OP EEN PLAKBANDHOUDER AUB. WE GAAN DE SINT HELPEN MET PAKJES INPAKKEN.

OP DONDERDAG MOGEN WIJ ONZE SCHOEN MEEBRENGEN MET EEN WORTELTJE EN/OF EEN SUIKERKLONTJE (liefst in een papiertje) ERIN.

MAANDAG: Op maandagochtend starten we met het wisselen van de taakjes en gaan turnen. Na de speeltijd vieren we de verjaardag van FIEN. We maken een kroon, zingen verjaardagsliedjes en vieren feest. Na de middag knutselen we een kroon voor als de Sint komt. We sluiten af met het zoeken van de verschillen tussen Zwarte Pieten.

DINSDAG: Op dinsdag nemen we de kleren van de Sint waar en knippen en kleven het paard van de Sint. We oefenen ons Sinterklaasdansje en spelen naar hartenlust in de poppenhoek en de stoomboot in de klas met de verkleedkleren van Sint en Piet. Na de middag rangschikken we de pakjes van klein naar groot. We eindigen met een leuk verhaal.

WOENSDAG: We beginnen met een wiskundig spel met de zakken van Sinterklaas en Zwarte Piet, daarna gaan we pakjes leren inpakken met plakband. We sluiten af met oefeningetjes met onze stoel.

DONDERDAG: Vandaag komen we te weten wat we allemaal in ons schoentje leggen. We proeven wortels en raapjes, we schilderen een reuzenwortel en maken een ontdekboekje over de wortel. We gaan turnen bij meester Dimitri en eindigen met een leuk Sinterklaasverhaaltje.

VRIJDAG: Vandaag  komt SINTERKLAAS. Na de speeltijd  spelen we met het nieuwe speelgoed van de klas. Voor we naar huis gaan zingen we Sinterklaasliedjes en zeggen we ons versje op van Zwarte Piet. En dan wensen we iedereen een leuk weekend toe.

PRETTIG WEEKEND EN TOT MAANDAG

BESTE GROOTOUDERS, BEDANKT VOOR DE ENORME BELANGSTELLING EN STEUN VOOR UW KLEINKINDEREN EN ONZE SCHOOL!!!!!

BESTE OUDERS, BEDANKT VOOR DE LEKKERE CAKE, TAART, WAFELS,…