Weekbrief 11 Bosdieren (juf Ilse)

NOVEMBER 2016

 

WEEK 11: DIEREN VAN HET BOS

OP MAANDAG MAG U OOK BOSDIERENKNUFFELS, BOEKJES, PRENTEN, …. MEE NAAR SCHOOL BRENGEN (naam erop) KONIJN, EEKHOORN, VOS, UIL, HERT, VOGELS, EVERZWIJN, EGEL, MUIS, ….

WIE HEEFT ER EEN KINDERPARAPLU DIE IK OP VRIJDAG MAG GEBRUIKEN?

MAANDAG  :We starten met het wisselen van de taakjes en vertellen over de TOEKA- en verteltassen. We gaan daarna turnen met meester Sanne. Na de speeltijd en de picknick  luisteren naar een verhaaltje op cd over een gekke eekhoorn. We knutselen een geschenkje voor oma en opa, en tellen hoeveel eikels heeft de eekhoorn al verzameld voor zijn wintervoorraad. Voor we naar huis herhalen we ons liedje/dansje voor oma en opa.

DINSDAG: We spelen een ruimtelijk spel met de dieren uit het bos. We werken verder aan de grootoudergeschenkjes, ook na de speeltijd. Na de middag spelen we met de instrumenten en sluiten af met ons oma en opa liedje/dansje.

WOENSDAG: Konijn komt vandaag in de poppenkast. We werken ons geschenkje af. Na de speeltijd en de picknick zoeken we de verstopte konijntjes en andere bosdieren in de klas.

DONDERDAG: We starten met onthaal en gevoelenskring. We mogen daarna de diertjes in de ontdekhoek in het bos plaatsen en foto’s nemen. We gaan turnen bij meester Dimitri. Na de middag springen we als konijntjes door de zaal. We sluiten af met een dansje: lief klein konijntje.

VRIJDAG: Na onthaal en talentenkring, proberen we het probleem van Marjanneke en haar paraplu’s op te lossen. We werken alle taakjes af en spelen een memoryspel met dierenprenten en vertellen nog een afsluitverhaaltje.

Prettig weekend en tot maandag.