Week 27 Pasen (juf Ilse) 2e kleuterklas

MAART 2017 WEEK 27

THEMA:PASEN

INDIEN JE VORIGE WEEK GEEN TIJD HAD OM DE NATTE DOEKJES MEE TE GEVEN, HET KAN OOK NOG VOLGENDE WEEK

Voor foto’s, kijk op onze klasfacebookgroep Ter Bronnen – Juf Ilse

MAANDAG: Vandaag starten we met het wisselen van de taakjes en de verteltassen. Daarna gaan we turnen met meester Sanne. Na de speeltijd en de picknick leren we een versje over 6 kleine kuikentjes. Na de middag zoeken we evenveel kuikentjes (teloefening). Juf vertelt uit Jip en Janneke voor we naar huis gaan.

DINSDAG: We spelen een ruimtelijk spel met een mandje en gekleurde eieren en maken deze oefening individueel aan de werktafel. We bekleven eitjes met zijdepapier. Na de speeltijd zingen we een liedje over de zieke paashaas. Na de middag werken we verder aan onze paasmand, en voor we naar huis gaan spelen we een klein memoryspel.

WOENSDAG: We gaan prentlezen, over twee paasklokken die iets hebben voorgehad. Het is aan de kleuters om er zelf een verhaaltje rond te verzinnen. Vandaag werken we ons mandje verder af en maken zelf een tekening over de grote paasprent. DONDERDAG: We beginnen met een eierzoekspel. We gaan eieren bekleven met zagemeel en zingen nog eens ons paashaaslied. Na de middag gaan we schrijfdansen. Voor we naar huis gaan zoeken we de verschillen bij de hanen.  

VRIJDAG We gaan turnen bij meester Dimitri. Na het onthaal, de picknick en de speeltijd gaan we eieren rapen want vandaag komt de paashaas. Het zal dus een druk dagje worden. De kleuters mogen zich vandaag vrij bewegen door de klas( dit wil niet zeggen dat ze mogen niksen). We nemen afscheid met een dansje.

Alvast een prettig paasverlof gewenst.

OOK NOG EENS EEN HARTELIJKE DANK U WEL VOOR ALLE OUDERS EN GROOTOUDERS DIE ONS MET VEEL PLEZIER BEGELEIDEN OP UITSTAPJES. DANK U WEL !!!!!