Themabrief week 15: Van spar tot kerstboom (juf Ilse)

DECEMBER 2016

WEEK 15: DE KERSTBOOM

OP MAANDAG MAG JE KLEUTER EEN HAMER MEEBRENGEN (naam erop)

MAANDAG: We starten met het wisselen van de taakjes en de verteltassen. We gaan turnen met meester Sanne. Daarna vieren we de verjaardag van ALIA. We maken een mooie kroon, zingen en vieren feest. Na de middag maken we een wandeling op het schoolterrein op zoek naar sparren. Als afscheid een verhaaltje over de kleine spar uit Jip en Janneke.

DINSDAG: Na het onthaal zetten we de kerstboom. Na de speeltijd en de picknick kleven we een spar met takken van kort naar lang en van boven naar onder. Na de middag versieren we de spar tot kerstboom. We eindigen met het liedje van Jeroen en zijn grote wagen.

WOENSDAG: FACULTATIEVE VERLOFDAG

DONDERDAG: We leren onze nieuwjaarsbrief. We timmeren  een rinkelstokje in elkaar en gaan turnen bij meester Dimitri. Na de middag maken een ontdekboekje over de spar en sluiten we af met deel 2 uit het boek van Jip en Janneke over de kleine kerstboom.

VRIJDAG: We gaan meten welke slinger de kortste of de langste is. Daarna schilderen we onze nieuwjaarsbrief met sparrentakken. We lezen het verhaaltje van Rikki en de kerstboom voor na de speeltijd en werken onze nieuwjaarsbrief verder af. Na de middag is er de gevoelenskring en we luisteren naar klassieke muziek als afsluiter.

 

UW KLEUTER MAG TEGEN WOENSDAG 21 DECEMBER EEN PAKJE VAN MAX 3 à 5 EURO MEEBRENGEN VOOR ONDER DE KERSTBOOM. WE TREKKEN VRIJDAG (morgen) EEN NAAM EN BRENGEN VOOR DAT KINDJE EEN PAKJE MEE. SCHRIJF OP EEN BRIEFJE VAN WIE EN VOOR WIE HET PAKJE IS EN BEVESTIG HET AAN HET PAKJE. DANK U WEL.