themabrief 26: Het kippenhok (juf Ilse)

MAART 2017: WEEK 26: HET KIPPENHOK

TEGEN DINSDAG 3 à 4 UITGEBLAZEN EITJES MEEBRENGEN AUB.

ARTHUR MAG ZIJN KIP OP DINSDAG MEEBRENGEN.

OP MAANDAG MOGEN ER MAMA’S EN PAPA’S, OMA’S EN OPA’S MEE GAAN WANDELEN NAAR HET KIPPENHOK. (we vertrekken rond 13.40)

MAANDAG: ‘s Morgens wisselen we de taakjes en voeren ze uit. We vertellen over de verteltassen. Daarna gaan we turnen met meester Sanne. Na de speeltijd en de picknick vertelt juf een kippenverhaaltje van Dottie haar eieren en zingen we een kippenliedje: Boer wat zeg je van mijn kippen? Na de middag gaan we een bezoekje brengen aan het kippenhok en maken er een mooie tekening over. Als afsluiter vertelt juf nog een verhaaltje uit Jip en Janneke.

DINSDAG:  We gaan een kip eens van wat dichterbij bekijken. We knutselen een kip/haan en spelen een dominospel. Na de middag spelen we een telspel met kippeneieren. We sluiten af met de vogeltjesdans.

WOENSDAG: Vandaag vertellen we over de kippeneieren. We gaan eens kijken hoe zo’n ei in elkaar zit en we gaan ze bakken, koken en proeven. We gaan ook uitgeblazen eieren schilderen door ermee door 3 kleurtjes verf te rollen. We eindigen met een sorteeroefening.

DONDERDAG: We starten met het verhaaltje Rikkie en kip Mia. Voor en na de speeltijd knutselen we verder aan onze kip/haan. En na de middag spelen we met de instrumenten Voor we naar huis gaan speelt juf nog een kort poppenspel over een kip die een ei leert leggen.

VRIJDAG: We beginnen met een turnlesje bij meester Dimitri . We werken onze kip/haan/kuikentje en bekleven een eitje met zijdepapier.  Na de middag vertellen we over ons gevoel .We dansen nog eens de vogeltjesdans en zingen ons kippenliedje.