Themabrief 25 Op slot (juf ilse)

MAART 2017

WEEK 25: OP SLOT.

IS HET MOGELIJK OM IN DE LOOP VAN VOLGENDE WEEK EEN PAKJE NATTE DOEKJES MEE TE GEVEN AUB?

OP DONDERDAG MAG JE EEN SLEUTELHANGER MEEGEVEN. ER MOGEN EV. NOG SLEUTELS AANHANGEN (naam erop aub).

HEEFT ER IEMAND IN WEEK 26 EEN KIP, KUIKENS EN/OF HAAN TE LEEN???

MAANDAG: Op maandag komen we op school en staan we voor een groot probleem (verklap het nog niet aan je kleuter aub) . Juf vind haar sleutel niet meer en we kunnen niet binnen. We gaan overal vragen wie de sleutel gevonden heeft. Uiteindelijk moet meester Stef onze deur komen open doen. We kunnen dan onze taakjes wisselen en na de speeltijd gaan we turnen met meester Sanne. Daarna gaan we de ontdekdoos van sleutels en sloten waarnemen. Na de middag mogen we experimenteren met die doos en gaan we een sleutel bekleven met zilverpapier. We eindigen met een dansje. 

DINSDAG: Vandaag heeft de klaspop Marjanneke een wiskundeprobleem met de sleutels. We proberen dit samen met haar op te lossen. Na de speeltijd gaan we sleutels overtekenen met wasco, en de schaduw sleutel zoeken.  Na de middag hebben ze ook een sleutelprobleem in de poppenkast. Juf vertelt als afsluiter een verhaaltje: OP SLOT.

WOENSDAG: PEDAGOGISCHE STUDIEDAG (aparte brief)

DONDERDAG: We gaan sleutelhangers waarnemen en er daarna zelf ééntje maken. We moeten ook een geheimzinnig kistje openkrijgen en een puzzel maken van de stukjes die we in het slotenbord vinden. Na de speeltijd zoeken we sleutels die even groot zijn en leggen we ze ook in groepjes van 1 2 3 4 en 5. Na de middag leren we een sleutelliedje en eindigen we met een verhaal uit Jip en Jannekes vertelboek: STOUTE PAPA.

VRIJDAG: We gaan turnen bij meester Dimitri. Na het onthaal is er de gevoelsmeter. Na de speeltijd  gaan we sleutelgaten knippen en er een tekening of foto inkleven en spelen een sleutelgatenspel met allerlei dieren. Na de middag maken we alle knutselwerkjes af of spelen we vrij in de hoeken en eindigen we met een dansje.

Prettig weekend!!!!