themabrief 19 Mijn lichaam (juf Ilse -juf Kim)

JANUARI 2017  WEEK 19: ONS LICHAAM

OP DONDERDAG MAG JE IETS GEK DOEN MET JE HAAR, EEN HANDSPIEGELTJE EN RESTJES LIPPENSTIFT MEEBRENGEN. (naam overal op aub)

OP VRIJDAG SCHOENEN AANDOEN DIE JE ZELF AAN EN UIT KAN TREKKEN!!!!!!

WIE HEEFT ER EEN  KLEINE ZAK BOOMSCHORS TEVEEL??? ( voor het blote voeten pad )

MAANDAG: We starten met het wisselen van de taakjes en de verteltas van TOEKA. Daarna gaan we turnen met meester Sanne. Na de speeltijd nemen we ons HELE LICHAAM waar. We tekenen jongens en meisjes over op de grond met krijt en mogen die dan voltekenen. Na de middag leren we een versje over ons lichaam en sluiten we af met het liedje “De zevensprong”.

DINSDAG: We starten met het wisselen van de taakjes en daarna gaan we onze HANDEN waarnemen en kijken  we wat we daar allemaal mee kunnen doen. Na de speeltijd gaan we onze handen kopiëren op het kopiemachine, uitknippen en opplakken. Na de middag stempelen we voetjes met onze handen en leren we het spel SCHAAR-PAPIER-STEEN. Voor we naar huis gaan leren we een vingerversje. 

WOENSDAG: Vandaag vieren we de verjaardag van ALEXANDRE. We maken een kroon, zingen voor de jarige en maken een mooie tekening. Na de speeltijd vieren we feest en mogen we vrij spelen in de hoekjes. We eindigen met het herhalen van ons versje.

DONDERDAG: Vandaag gaat het over ons GEZICHTJE. We mogen onze HAREN vandaag op een gekke manier  laten opvallen. ( staartjes, een gek kleurtje, gel,…) Ogen, oren, neus, mond, kaken enz… We gaan ons gezichtje knippen en kleven. Daarna gaan we kussen. Wie nog restjes LIPPENSTIFT heeft mag die meegeven. We gaan turnen bij meester Dimitri. Na de middag leren we het liedje hoofd-schouders-… en we luisteren naar het verhaal van “De rommelbuik van Issabelle”.

VRIJDAG:. Vandaag gaan we onze VOETEN waarnemen (gemakkelijke schoenen en kousen aantrekken aub). Daarna mogen we met onze voeten een mini-blote-voetenpad verkennen en aanduiden op papier of het leuk voelt of niet. We gaan ook een tekening (proberen) maken met onze voeten en stiften. We gaan ons vriendje zijn voet schilderen, afdrukken op papier en wassen. Als er nog tijd is zingen we een voetenliedje.

Prettig weekend!