themabrief 17 Winterkleding (juf Ilse-Kim)

JANUARI 2017

WEEK 17: WINTERKLEDIJ

OP DINSDAG EEN SJAAL MEEGEVEN A U B. (Liefst ééntje die in de klas mag blijven, naam erop aub)

OP WOENSDAG EEN MUTS MEEGEVEN A U B. (liefst ééntje die in de klas mag blijven, naam erop aub)

OP VRIJDAG WANTEN OF HANDSCHOENEN MEEGEVEN A U B.(naam erop aub)

MAANDAG: We starten met het wisselen van de taakjes en maken een kroon voor FINN. Daarna gaan we turnen met  meester Sanne. Na de speeltijd zingen we voor de jarige, blazen kaarsje uit en eten lekkere cake. Na de cake maken we een mooie tekening voor FINN en mogen we vrij spelen in de klas.  Na het spel en opruimen  spelen we op de instrumenten en na de middag leren we een winterversje. Na de laatste picknick doen we nog een dansje.

DINSDAG: We gaan onze sjaals waarnemen. Daarna  kleven we een sjaal in 2 of 3 kleuren Na de speeltijd kleven we nog even verder,en zoeken we naar mutsen die juf heeft verstopt. Na de middag begint Marjanneke haar valies uit te pakken, allemaal sjaals die ze naast elkaar legt, hoe krijgen we al die sjaals weer in de valies. Voor we naar huis gaan vertelt juf nog eens het verhaaltje over de muts van Bartje.

WOENSDAG: Vandaag vieren we de verjaardag van LANDRY, We maken een mooie kroon, zingen verjaardagsliedjes en maken voor hem een mooie tekening. Als we klaar zijn mogen we spelen in de hoekjes. Na de speeltijd eten we lekkere cake .We gaan onze muts waarnemen en uitzoeken waarvan ze gemaakt zijn.  

DONDERDAG: Vandaag gaan we sjaals leren knopen. Daarna maken we een pomponnetje met wol en twee wc-rolletjes.  We gaan turnen bij meester Dimitri. Na de middag leren we een liedje over de kou en werken we onze andere taakjes verder af. We sluiten af met het herhalen van liedjes en versjes.

VRIJDAG: Wanten of handschoenen aan vandaag. We gooien ze allemaal door elkaar op een hoop en gaan PAREN zoeken. 2 dezelfde dus.  Na de speeltijd tekenen we onze handen op papier en knippen ze uit en plakken ze op een ander papier. Zo hebben we een paar handschoenen of wanten. We zoeken uit of er genoeg mutsen zijn voor alle kleuters en na de speeltijd doen we onze gevoelenskring. Voor we naar huis gaan, nog een verhaaltje van Jip en Janneke.

Prettig weekend en tot maandag.

De 4e week na het verlof gaat het over DE RUIMTE en hebben we een  kartonnen cirkel nodig ter grootte van een grote taart. Zo kunnen jullie alvast op zoek naar een onbedrukt stuk karton.