Thema 19 en 20: Jules voelt zich zo ziek! ( knuffelklas – juf Karla)

Hallo allemaal, 

Vorige week hebben we veel verjaardagen gevierd… We hebben de verjaardag van Rune, Lars en Warre gevierd in de klas…. 

Na al dat feesten zagen we dat Jules ziek was, hij voelde zich niet zo goed , had het heel warm en had overal vlekjes… Oei oei oei, Jules was ziek…

Op vrijdag hebben we ook nog kunnen genieten van een workshop muzisceren in de klas ( muziek maken met muziekinstrumenten)

 

Deze week werken we nog verder rond het thema ziek zijn.

Op maandag mogen we eerst vertellen aan Jules wat we allemaal gedaan hebben in het weekend, nadien gaan we turnen met meester Sanne. Dan gaan we een spel spelen met de dobbelsteen i.v.m. lichaamsdelen ( waar is je hoofd, enz…) Na de middag gaan we een kindje tekenen en voor we naar huis gaan lezen we een verhaal van Jules. 

Op dinsdag gaan we kijken naar een praatplaat en nadien gaan we de praatplaat naspelen, echt doktertje spelen. We gaan een bedje maken op papier en het dekbed mooi maken met verfspuitjes… We geven Jules de windpokken met verf en oorstokjes, We oefenen ons liedje nog in : Ha ha ha tsjoem…. Voor we naar huis gaan spelen we nog het spel: wat is er weg?

Hatsjoem, hatsjie , mijn neus doet toch zo’n pijn, Hatsjie hatsjoem wat zou dat kunnen zijn????

Op woensdag gaan we eens kijken in ons dokterskoffertje, wat zit er allemaal in en waarvoor dient het?  We knutselen nadien zelf nog een dokterstas ( knippen en plakken ). We eten ons fruitje, en voor we naar huis gaan speelt juf Tiktak. 

Donderdag komt juf Charlotte naar onze klas.

Vrijdag starten we met onze gevoelenskring, bang, boos, blij of verdrietig, hoe voelen we ons… Nadien maken we een tovermedicijntje met verschillende kleuren en water… We knutselen ook een wondermedicijn… We leren een versje thermometer/ thermopeter 

Voelen,voelen aan mijn hoofd en aan mijn arm 

k’ voel me ziek en k’heb het veel te veel te warm

Thermometer / thermopeter

Dokter snel, maak me weer beter!

We sluiten ons dagje af met een leuke poppenkast…

groetjes, Juf Karla