Ponyklassen: verslag van woensdag 23 mei!

Goed geslapen? Vergeet het maar! Fijne vakantie zeggen sommigen dan!! Dromenland? Ja wishfull thinking!!!!

Tot bijna 23 u een heel gevoelig ventje uit het tweede leerjaar moeten kalmeren en troosten omdat hij het bijzonder moeilijk had want hij miste zijn kleine broer! Heel schattig maar hartverscheurend.

Hem een mooie tekening laten maken en die tekening hebben we dan maar naar de paardenfee doorgestuurd, ja ja de paardenfee bestaat ook hé , niet alleen de tandenfee! De originele tekening onder zijn kussentje en vertrokken was hij naar dromenland! Oef!!

Wij ook bijna in dromenland tot er een huilend meisje in onze slaapkamer stond want ze had barstende hoofdpijn en beenpijn. Na een knuffelsessie, een beenmassage en een nachtbabbeltje was dat probleem ook opgelost! Wel om 2u héééé!

Zo zie je maar hé, de juffen lossen alles op !!! Niet alleen vraagstukjes!

‘s Morgens zaten sommigen wel met dikke oogjes aan de ontbijttafel.

Gesmuld van ontbijtgranen en boterhammetjes en melk of chocomelk gedronken.

Het derde leerjaar kon aan de rondleiding in het zuivelcentrum Bazaar Kastaar beginnen.

Nu zouden alle kinderen moeten weten wat zuivelproducten zijn en waar dat alles vandaan komt!

Voorzie voor zaterdag geen eten, want jullie hebben nu ook een echte chefkok in huis!! Want ook het derde maakte een soepje, pannenkoeken en een toastje! Lekker hoor!

Buikje vol gegeten en daar was de middag en opnieuw, echt waar, buikje volgegeten! Waar steken sommige kinderen dat allemaal?

Middagmenu > groentesoep, puree met een varkenslapje en champignonsaus en bloemkool en als toetje een puddinkje met muizenstrontjes! Gleed naar binnen!

Terwijl het derde in het zuivelcentrum zat, zat het tweede leerjaar in de stallen.

Paardjes poetsen, opzadelen en leiden naar de piste om te leren rijden.

Wat een flinke kinderen zitten er in dat tweede van ons! Toch met knikkende beentjes en bibberende lijfjes het paard op gekropen en alle opdrachten braafjes uitgevoerd! Dikke pluim hoor!

Alle kinderen hebben pony’tjes geleid, erop gereden, over balkjes gestapt, geborsteld, geknuffeld…

In de namiddag is het tweede dan naar de koetjes gaan kijken bij boer Dominique. Heel leerrijk en een mooie ervaring om met die dieren in contact te komen. Sommigen vonden toch dat een koe heel erg groot is, ze schrokken ervan. Bijna iedereen heeft rauwe melk geproefd en iedereen vond dat best wel lekker. Dat het daar zo stonk, vonden ze niet erg.

Het hoogtepunt van het bezoekje was wel de varkensstal bezoeken! Biggetjes knuffelen, vastpakken en zelfs een mooie selfie maken met een biggetje. En schreeuwen dat die biggen kunnen! Of…. waren het misschien onze varkentjes????

Ook de tractor was erg in trek. Iedereen wou er even in en op zitten en natuurlijk weer een foto van genomen.

Terug op de Breugelhoeve opnieuw geravot als varkentjes in de prachtige speeltuin. Hihihi

Terwijl het tweede weg was, heeft het derde leerjaar met de pony’tjes mogen werken. Dezelfde dingen gedaan en alles verliep vlotjes tot…… een pony haar voet wou meten met die van Sander. Ja….niet dezelfde maat dus en Sander heeft dat efjes mogen voelen! Een rode teen, niks ergs , maar wel veel schriktraantjes! Ondertussen niet meer hoor!! Heel dapper ventje!

Een andere pony vond dat Maude haar hand er toch zo smakelijk uitzag en gaf een heel bescheiden kusje, maar haar tanden stonden wat in de weg en dat heeft Maude ook wel gevoeld. Opnieuw een beetje geschrokken maar Maude heeft het de pony snel vergeven! Alles ok nu hoor!! Flink Maude!

Voor het derde leerjaar stond nog de boerentoer met de I-pads op de menu.

Een heuse wandeling van 4 km met richtlijnen op de I-pad. In groepjes heeft het derde leerjaar die wandeling gemaakt , maar moest wel ondertussen ook vraagjes oplossen en filmpjes bekijken. De laatste twee groepjes waren een beetje moe van al dat stappen en hebben gretig gebruikt gemaakt van juf Kathy haar fietstaxi. De juf dus op en af met de fiets voor controle maar ook om kinderen te vervoeren. En plezier dat die kids hadden !!!

Gezond avondeten : smos met kaas en hesp, veel groentjes en een eitje. Hmmm lekker dat dit was!

Na een snelle douche, onze post en pakjes geopend, nog wat briefjes geschreven, tekeningen gemaakt om te versturen en spelletjes gespeeld.

Zo moe waren onze kinderen van al die leuke activiteiten dat ze met hun oogjes dicht naar hun bedje zijn gegaan en boenk in slaap gevallen zijn. Zo goed kennen ze hun weg hier al!

Ik denk dat het vandaag een rustige nacht gaat zijn! Opnieuw wishfull thinking!!

Tot morgen lieve lezers!

Black Beauty, Amika en Spirit hinniken jullie slaapwel!