Ponyklassen: verslag van dinsdag 22 mei!

Amaï wat een vreugde in de bus toen wij de Breugelhoeve naderden!

Zo enthousiast zijn jullie kinderen nog nooit geweest in de les hoor!! Grapje!!

Alle kinderen hebben heel dapper hun valiesjes gedragen en gesleurd en netjes meegeholpen om alles naar de juiste kamer te brengen.

Alleen ging dat een beetje moeilijker voor het tweede leerjaar! Die slapen dan ook op de eerste verdieping van het complex en dat was pas een serieus karwei.

Om niet te spreken van hun bedjes opmaken want juuuufff… mijn laken past niet om mijn matras, of juuufff ik krijg mijn matras niet goed, of juuuff mijn laken is te kort…

Maar uiteindelijk zijn alle bedjes opgemaakt geraakt en hun kastjes gevuld met hun kleertjes.

En ik vind wel dat onze kindertjes welopgevoede burgers zijn hoor want hun kamertjes zien er echt ordelijk en netjes uit.

Het tweede leerjaar ligt dus boven in slaapzaaltjes, uiteraard meisjes en jongens apart. Elk slaapzaaltje geeft uit op de slaapkamer van de juffen op de benedenverdieping. Dus controle gegarandeerd en geen stapelbedden!

Op de benedenverdieping ligt het derde leerjaar, ook meisjes en jongens apart, en daar slapen ze wel in stapelbedjes.

Nadat we goed geïnstalleerd waren, hebben wij een rondleiding in de stallen gekregen en mochten wij naar de paardjes kijken.

Ons buikje begon wel al fel te grommen want het was al 12 uur. Op restaurant dan maar hé, volgens sommige kinderen!

Lekkere tomatensoep gevolgd door balletjes in tomatensaus met puree en erwtjes en worteltjes en als dessertje een kommetje verse aardbeien! Mjami zeiden velen! Het avondeten was nog veel lekkerder : pannenkoekjes !! Die gingen er bij de meesten heel vlot naar binnen.

Hoewel het tweede leerjaar in een workshop koken hun kookkunsten en vooral eetkunsten konden tonen, bleek dat er in hun maagje toch nog een reserveplaatsje voorzien was voor het avondeten.

De chefkoks van het tweede maakten een groentensoepje, toastje à la pizza en jawel…. pannenkoekjes!!! Drie-sterrenrestaurant!

Het derde leerjaar heeft met de pony’tjes gereden vandaag . Terwijl een groep aan het rijden was, heeft de andere groep heerlijk geravot in de speeltuin. Maar toen het de beurt aan de eerste groep was om buiten te spelen en de tweede groep om paard te rijden, hebben de weergoden roet in het eten gegooid! Het heeft niet gestopt met regenen tot aan het avondeten ( pannenkoekjes dus!)

Ze waren erg uitgelaten en erg luidruchtig en het leek er absoluut niet op dat ze moe waren.

Om toch een ietwat rustige avond te hebben, dachten we de kinderen dan maar goed af te matten.

Relax mama’s en papa’s… ze hebben tot 19.30 in de zo begeerde speeltuin mogen spelen en hun hartje ophalen.

Na een snelle douche lagen onze bengeltjes in hun bedjes om 20.30 en zijn velen als een blok in slaap gevallen.

Maar wij denken toch dat sommige kinderen misschien wel nachtwerkers zullen worden hihihihi!

Nu zitten ze wel allemaal in dromenland !! Allez dat hopen wij toch!

Het vervolgverhaal kan u morgen lezen.

Slaapwel

Het trio merrie!!!!