Op uitstap met de paardentram (juf Carine)

Wow ! Het was een hele belevenis met alle kleuters en de leerlingen van de 1ste graad Spectrum Buken op de paardentram. Onderweg konden we genieten van de hobbelige weg, de lieve chauffeurs die netjes achter ons bleven, de koeien in de wei, de gewassen op het veld, de twee kastelen enz.

We werden verwacht op het hydrocultuurbedrijf van Patrick en Edith Van Ingelgom. Onze prima gastvrouw stond al op de uitkijk en ze vertelde en toonde ons het hele productieproces: wortelen bewaren in de koelcel (brrr we mochten er heel even in), intafelen, laten groeien in de donkere cellen, verwerken door de wortel er machinaal af te snijden, te kuisen, in te pakken en de dozen worden ook machinaal per twee aan elkaar gebonden. De bakken gaan daarna naar de grote schoonmaakmachine.

En toen … we mochten proeven van heerlijke witloofblaadjes met cocktailsaus en toastjes met witloofconfituur. Raar maar waar: we lusten het allemaal ! Met nog een luide “dankuwel” namen we afscheid en kregen allemaal een potje confituur mee naar huis.

De juffen kochten ook witloof om thuis en /of in de klas te verwerken. Onze kleuters maakten er lekkere witloofsoep mee. Bij de oudste kleutergroep was er slechts één kleuter die het kende … hopelijk komt er nu verandering in want in de witloofstreek zijn we fier op ons streekproduct.

De paardentram bracht ons terug naar Buken maar … met een tussenstop voor picknick en speelplezier in het Park van Relst. Daarna genoten sommige kleuters zo fel van het wiebelen op de kar dat ze stilletjes indommelden. Het was een leuke en leerrijke dag waarvoor we de gemeente Kampenhout en de dienst toerisme zeker willen bedanken.