Visie

MAXimale kennis en MAXimaal leerplezier, dat vindt élk kind hier!

En actie! GO! basisschool SPECTRUM laat leerlingen zoveel mogelijk zelf dingen onderzoeken en ontdekken. Hier zit je niet stil. Wat de juf of meester vertelt, onthoudt een kind even. Wat het zelf ervaart en doet, onthoudt het voor de rest van zijn leven.

Rekenformule? Die gebruiken we om buiten de oppervlakte van het schoolplein te achterhalen! Lente? De veranderingen in de natuur ontdekken we op ons groene schooldomein en in onze moestuin. Leren in werkelijkheid is werkelijk leren.

GO! basisschool SPECTRUM plaatst kinderen en de manier waarop zij leren in het middelpunt. Wat je leert, is bepaald door de overheid en is in alle Vlaamse basisscholen hetzelfde. Daar hoeven we het niet over te hebben. Hoe je het beste leert, dat is interessant!

Kinderen zijn van nature nieuwsgierig. De uitdagende en veelzijdige lessen van GO! basisschool SPECTRUM wakkeren hun leerenthousiasme maximaal aan. Naast verschillende werkvormen zien we technologie als een krachtig hulpmiddel om die doelstelling te bereiken. Door het gebruik van verschillende media en digitale tools kunnen leerlingen een meer interactieve leerervaring beleven. Actief onderzoeken, zelf ervaren, nieuwe dingen ontdekken: al doende vergroten ze hun kennis en vaardigheden. 

Onze leerlingen worden voorbereid op de digitale wereld waarin ze zich zullen begeven. We streven er naar om onze leerlingen te leren om op een verantwoorde manier met media om te gaan door het aanbieden van educatieve inhoud, het verbeteren van hun mediageletterdheid en het omgaan met verschillende technologieën en online platforms. Op die manier worden leerlingen zich bewust van hun mogelijkheden en kansen die media bieden in functie van het vergaren  van eigen kennis door kritisch te denken, te onderzoeken en te reflecteren. Het is ons doel om leerlingen te helpen bij het leren omgaan met de digitale wereld en zo een maximale verbondenheid met de wereld te bereiken.

In GO! basisschool SPECTRUM dragen kinderen zorg voor elkaar en staat niemand buitenspel. In een aangename klassfeer kan iedereen zichzelf zijn. Vrij van spanningen ontwikkelt elk kind zich maximaal.

Zelfvertrouwen is het allerbelangrijkste dat we een kind kunnen meegeven. In GO! basisschool SPECTRUM kent elk kind succeservaringen. Hierdoor wordt het zelfzeker en durft het nieuwe opdrachten aan te pakken. Zo ontwikkelt het een positief zelfbeeld, boekt het mooie resultaten en geloven hij en zijn klasgenootjes: wij zijn de max!

GO! basisschool SPECTRUM bereikt dit met duidelijke dagindelingen, heldere opdrachten en taken die de kinderen goed begrijpen, haalbare tussendoelen en een uitdagend einddoel. Op die manier zetten de kinderen telkens weer een stap naar een hoger niveau zonder dat ze de pedalen verliezen.

GO! basisschool SPECTRUM biedt een veelheid aan digitale en niet digitale leermethodes, verscheidenheid aan opdrachten, een waaier aan begeleiding en coaching, …

RUIMTE om te groeien!