De avonturen op ponyklassen (donderdag 26 mei)

Hallo thuisfront,
Dag 4 zit er ook op! Een hele drukke dag vandaag gehad vol avontuur!
Je zou denken na zoveel activiteiten dat de kinderen doooooodmoeeee zijn, maar integendeel,
hyperactief zeg. Die zijn gewoon niet tam te krijgen! Nu een laatste moppenronde bezig en dan onder de slaapzak en het snurken mag beginnen. Lachen dat die doen, amai! Ja sorry mama’s  en papa’s, maar slapen doen ze thuis dan maar, hier lukt dat precies niet zo goed. Geen één die geeuwt of wrijft in zijn /haar oogjes! Behalve de twee juffen dan!
Deze morgen was het nog heel stil in de kamers om 7.30 en ik had op mijn gsm-toestel het geblaat van schaapjes gedownload en keihard opgezet aan elke deur. Ze vlogen uit hun bed, je moest dat zien, ze dachten echt dat er schapen in de gang liepen! Snel in hun rijkleren gesprongen, snel ontbeten  en gespurt zijn ze naar de pony’s want het was de laatste dag vandaag met de pony’s.Vandaag hebben alle kinderen in draf gereden , ook Vince! Bravo ! Opnieuw behendigheidsoefeningetjes en heel veel rijden zonder handen! Wat een durf zeg! Wel steeds geleid door een vriendje hé, we zitten hier niet in een circus!
Er zit hier toch iets in de lucht waardoor de kinderen reuzehongertjes hebben, de meesten toch!
Heerlijke kippenchipolata’s met patatjes en boontjes en als dessert een lekkere kiwi. Die chipolata’s gingen er nogal door! Aan elke tafel is er een chef van de tafel aangesteld die verantwoordelijk is voor het afruimen. Uitspraak van de dag : Lana vroeg aan de juf : Wie mag vandaag chauffeur van de tafel zijn? hihi !
Het zonnetje was ons ook vandaag erg goed gezind en de kinderen hebben opnieuw naar hartelust gespeeld in de speeltuin. En gezweet dat die hebben, en vuil dat die waren en we moesten nog aan de kookworkshop beginnen. Dus allemaal de kamers in en boenen maar die handjes  en gezichtjes!
Eerst kregen de kinderen een uitleg over wat er allemaal op het platteland te beleven valt. Toen   kregen ze van Maria, de boerin, een boodschappenlijstje met alleen maar zuivelproducten om te winkelen in Bazaar Kastaar. (zie foto’s) Daarna moesten ze de foto’s aan de juiste didactische platen hangen en kregen ze een professionele uitleg erbij. Ik moet zeggen dat ons kinderen goed opgelet hebben tijdens onze uitstapjes, ze wisten veel hoor!
Na deze rondleiding kwam het leukste gedeelte : een kookworkshop. Yeee klonk het in echo!
Drie sterrenrestaurants zijn er niks tegen! De beste courgette-soep gemaakt, de heerlijkste pannenkoekjes gebakken en de schattigste mini pizza-toastjes gemaakt! En alles hebben ze opgegeten!
Nu ze toch zo goed gegeten hadden en zo vol energie waren en het toch super mooi weer was, dachten we dan maar een boerentoer in omstreken te doen met i-pads. Kinderen in groepjes verdeeld en ze losgelaten. Ze moesten ahv vraagstelling en een plannetje op de i-pad en aanwijzingsborden in de buurt een toer rond de Breugelhoeve stappen van wel 4 km lang. Mijn hart ging nogal tekeer !!
Twee fietsen geleend, één voor Martine en één voor mij. Martine nam de eerst groep voor haar rekening en de andere groepen volgden met telkens een dik kwartier tussen elke groep. Ikzelf reed op en af van groep naar groep om zeker te zijn dat ze de juiste weg namen. KILOMETERS heb ik gefietst! Maar denk niet dat ze me nodig hadden hoor!
Echte pioniers! Ze hebben allemaal de toer zonder problemen uitgelopen en hebben allemaal hun boerendiploma behaald! Vince reed dapper mee op zijn stepje , maar op de zandweg hadden zijn beentjes het toch wat te zwaar en heb ik hem achterop de fiets genomen en ben ik dan maar meegestapt met hun groep die als laatste vertrokken was. En elke groep is zonder problemen aangekomen. We hebben er wel ongeveer 2 uurtjes over gedaan. Pffff ! Warm en heet dat het was!! Maar geen geklaag hoor. En zeker niet toen ze zagen dat er spaghetti op tafel kwam. Gesmuld alsof hun leven ervan afhing! En sommigen hebben dan weer genoegen genomen met een sneetje brood!
Na het eten valiezen gepakt, een douchke genomen, de reacties op onze verslagen gelezen en een moppenronde gehouden.
Maar die valiezen hé, dat willen jullie niet weten hoe die eruit zien. Enfin, morgen zien jullie dat toch wel. Maar overal in de kamers liggen er nog onderbroeken, sokken, schoenen, broeken, handdoeken die allemaal zogezegd van niemand zijn. Dat belooft weer voor morgenvroeg!
Morgen voormiddag staat er op onze planning een wandeling door het bos met echte jagers en dan een kwisje in de zaal met allemaal opgezette dieren van het bos. En de jagers hé, die kunnen vertellen, alle kinderen hangen aan hun lippen, ook de juffen. Zeer interessant!
En na het middageten, voorlopig nog een verrassing, krijgen de kinderen hun diploma en vertrekken we rond 14u richting Kampenhout!
Tot dan hé!!
Slaap welletjes!
De Zorrootjes