Ponyklassen: verslag donderdag 24 mei!

Huhuhuhhhuuhhuu Hier zijn we dan weer.

Onze cowgirls en cowboys hebben heel de nacht in dromenland op pony’tjes gereden want we hebben ze helemaal niet gehoord vannacht. Gelukkig!

Deze morgen dachten de kinderen weer dat er een koe in de kamer stond te loeien. Toen hun oogjes echter open gingen zagen ze dat het maar de juf was. ( met haar GSM !!!! L) Wat een teleurstelling!

Het tweede leerjaar rap in hun rijkleren gesprongen want die hadden een fijn vervolg van hun dromen!

Idem ontbijt als de vorige ochtend en dan hup naar de stallen om de pony’tjes weer te verwennen! En opnieuw heeeel flinke kinderen, want elk kind heeft echte kunstjes gedaan op het paard! Echte acrobaten dat 2de hoor! Een auto hebben ze niet nodig want ze kunnen nu ook al heel goed sturen op de pony! En stoppen ook hé! Zelfs mest opruimen kunnen ze goed!

Ondertussen wandelde het derde leerjaar naar het melkveebedrijf Kustershoeve. Daar kregen ze dezelfde uitleg als het tweede leerjaar. Daar hebben sommige leerlingen de letterlijk lange tong van de koe mogen zien en voelen! Eeeeeeee volgens velen! Wat kan die kwijlen zeg ! Twee leerlingen konden hun neus niet loslaten , zooo’n stank ! Sommige koeien wilden zelfs een beetje proeven van de lekkere jasjes van de kinderen.

De varkentjes waren erg in trek ook in deze groep. Iedereen mocht een biggetje vasthouden tot grote ergernis van sommige biggetjes die het helemaal niet zagen zitten!

Op de boerenbuiten eet men goed zegt men, en wel, ik moet het gaan geloven want onze bengeltjes, 2de en 3de leerjaar hebben niet gegeten, maar gevreten! De menu? Tomatensoep, kippenchipolata, patatjes en boontjes en als dessert een kommetje overheerlijk vers fruit.

In de namiddag is het 2de leerjaar op stap gegaan met echte jagers ( zonder geweren wel hé). Hun kennis over planten, bomen en dieren is nu zo groot dat ze bijna een wandelende encyclopedie zouden kunnen zijn. Althans toch enkele kinderen. Elyana heeft tijdens de quiz de hoofdprijs gewonnen, een heel mooi boek over struiken en bomen. In het klasje konden de kindjes kennis maken met heel mooi opgezette bosdieren. Heel veel dieren kenden ze alleen maar uit boekjes of tekenfilms en ze waren enorm geboeid door de geweldige uitleg bij die dieren.

Ondertussen was het opnieuw de beurt aan het 3de om met de pony’tjes te werken. Goed borstelen en poetsen en opzadelen en hup naar de piste. En paardjes kietelen aan hun lippen!

Daar is de klas verdeeld in 2 groepjes. De ene groep heeft voltige gedaan (turnoefeningetjes op de pony) onder leiding van juf Kathy die ook nog eens die prachtige foto’s tegelijkertijd gemaakt heeft! hihi ! Juf Veerle begeleidde de ruitertjes en trok ook tegelijkertijd foto’s en maakte leuke filmpjes! Da’s echt wel multitasking niet? Want commanderen deden we ook! En juf Greet, die commandeerde ook terwijl ze mooie foto’s trok, kinderen op het paard hielp, kapoentjes in het oog hield en kindjes complimentjes gaf.

Wij zijn wel goed vriendjes met de weergoden want we hebben veel geluk gehad met het weer! Onze kinderen hebben zich goed kunnen uitleven in de speeltuin.

Laatste avondmaal : frietjes met stoofvlees en rauwkost. Opnieuw echte gourmands jullie kinderen hoor!

Terug in de kamers valiezen maken, douchen, kleren klaarleggen voor morgen. Maar hoe die valiezen eruit zullen zien….. verrassing! Houd de wasmachine maar al klaar !

Als afsluiter mochten de kinderen een leuke moppenronde houden. Echte moppentappers zitten er tussen!

En toen kwam boer Dominique plots binnen met een doos vol chocomelkjes en voor ieder kind een mooie beker voor in de klas te gebruiken. Wat een verrassing! Dat zal zeker smaken morgen!

Bijna bedtijd en hopelijk galopperen ze naar dromenland en hinniken ze niet teveel vannacht ! hihihi J

Morgen heeft het 2de leerjaar een laatste keer rijles en het 3de gaat op stap met de jagers!

Middagmenu : groentesoep, broccolipuree en fish-sticks en als dessert een chocoladepapje.

De rest horen jullie uit eerste hand, maar dat zal wachten zijn tot morgen!

Een hele goede nachtrust voor jullie en voor ons ook hopen wij!

De Kampenhoutse amazones alias de Ouw Ter Bronnekes hihihihihi